Ophanging berekening

Tijdens de eerste helft van de zomervakantie is de geometrie van de ophanging begonnen. Hierbij is er gekeken naar wat er allemaal kon worden verbeterd ten opzichte van de HRD04. Een voorbeeld is dat één van de achterbanden van de grond kwam tijdens het nemen van een slalom. Dit zou in de praktijk kunnen worden verholpen door het toevoegen van een stabilisatorstang, wat er voor zorgt dat de banden minder snel van de grond komen omdat dit het overhellen van de auto beperkt. 

Maar een andere manier is om vanaf het begin af aan de geometrie zo te ontwerpen, dat dit niet voor kan komen! 
Dit wordt gedaan in Solidworks doormiddel van een 2D-vlak waar alle raaklijnen en scharnierpunten worden getekend. Zie figuur 1.

Hiermee wordt een mooi beeld geschetst waar bepaalde lijnen zich kruisen, zoals bij de rode stip. Dit wordt het “roll center” genoemd, en is de plek waar de ophanging om scharniert. Bij het maken van een bocht veranderd dit punt en dat kan er voor zorgen dat dit je hele geometrie om zeep helpt. Dus is het van belang dat alles goed op elkaar is afgesteld.
En omdat er aan een aantal regels moet worden voldaan vanuit de organisatie (Formula Student Germany), zoals een  wheeltravel van 50mm, dit is de afstand die het wiel aflegt  in verticale richting als de schokdemper of veer wordt in- of uitgetrokken. 

We zijn nu bezig aam de laatste loodjes met betrekking tot de ophanging. Er wordt gekeken naar de gewichtsverdeling van voor naar achter, en op alle wielen. Uiteindelijk kan er dan worden gekeken naar welke schokdempers er nodig zijn voor de HRD05.
Mike Jochems – Engineer bij HARD

Contact

Van Doorenveste, D1.48

Zernikeplein 11

9747 AS Groningen

+31(0)628630572

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Follow us

Working hours

Monday to Saturday 09:00 till 22:00