Schaal model HRD05

De HRD05 is de eerste elektrische auto die HARD gaat bouwen. Dit betekent dat ons team met een hoop nieuwe technieken te maken krijgt en dat er een hoop nieuwe kennis vergaard zal moeten worden. Omdat het monteren van elektromotoren op een levensgrootte auto zonder enige voorkennis enige risico’s met zich meebrengt is er voor gekozen om een schaalmodel te bouwen die dezelfde technieken gebruikt als de HRD05.

Alle software en een groot deel van de elektronica van de HRD05 zal eerst worden gebruikt en getest op met schaalmodel. Dit geeft ons de kans om te experimenteren met elektrische systemen en aandrijving technieken zonder dat hierbij de HRD05 tegen een muur aan botst. Naast veiligheid gerelateerde voordelen van het gebruik van een schaalmodel geeft het ons ook de mogelijkheid om alvast te werken aan de HRD05 zonder de echte HRD05.

We zijn nu namelijk al bezig met het maken en uitwerken van een CAN-bus systeem voordat de HRD05 op de werkvloer staat. Ook is een schaalmodel natuurlijk gewoon erg leuk om te hebben. Want het is misschien een kleinere versie van de HRD05 maar aan snelheid is zeker geen gebrek. De eerste keer dat we dit ondervonden was toen we de throttle omhoog gooiden. Het resultaat hiervan was dat de banden van de velgen werden getrokken en enkele centimeters in diameter toenamen, maar goed dat dit gebeurde op het schaalmodel en niet op de auto zelf.
Nu er enige controle aangebracht is op auto is het gelukkig geen dodelijk projectiel meer. In ieder geval helpt het schaalmodel ons erg veel om de exacte werking van de HRD05 beter te leren kennen. Als het in de HRD05 net zo goed gaat als met dit kleine voertuig hebben wij er alle vertrouwen in.

Contact

Van Doorenveste, D1.48

Zernikeplein 11

9747 AS Groningen

+31(0)628630572

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Follow us

Working hours

Monday to Saturday 09:00 till 22:00