Wat is Formula Student?

Formula Student, of Formula SAE, is een internationale designcompetitie voor studenten. Deze competitie werd in 1980 aan de Universiteit van Texas in Austin opgericht. Door uitbreiding naar andere landen en continenten kent de competitie ondertussen verschillende organisatoren en is ze ook bekend onder de twee bovengenoemde namen. 

Het concept achter dit evenement is een fictief productiebedrijf dat een studententeam inhuurt om een kleinschalige Formula-style raceauto te ontwikkelen. De doelgroep van dit product zou een niet-professionele weekendcoureur zijn. Elk studententeam ontwerpt, bouwt en test een prototype die gebaseerd zijn op regels die enerzijds de veiligheid op het circuit moeten garanderen en anderzijds ingenieuze oplossingen moeten uitlokken. 

Tijdens Formula Student race evenementen, zoals FSAE Italy waar HARD in juli 2018 aan deel nam wordt deze prototype racewagen in een aantal verschillende proeven beoordeeld. De statische proeven zijn: design, cost & manufacturing, business plan presentation en de dynamische proeven zijn: acceleration, skidpad, autocross, efficiency en edurance. 

Daarnaast mag het team uitsluitend uit actieve hogeschool- of universiteitsstudenten bestaan, inclusief de bestuurders van de wagens

 

HARD office

Van Doorenveste, D1.48

Zernikeplein 11

9747 AS Groningen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Follow us

Working hours

Monday to Saturday 09:00 till 22:00