HRD05 elektromotor 

Combimac, voorheen Pelger, is opgericht in 1919 en tegenwoordig gevestigd in Emmen. Met een team van ongeveer 50 man met verschillende disciplines ontwerpen en produceren zij elektromotoren en centrifugaal ventilatoren. De producten worden gebruikt in de (biogas)industrie, industriële ovens, onderzeeërs en marineschepen.

Het moment dat HARD contact had gelegd met Combimac en vertelde over de plannen van de te bouwen e-racer, waren zij direct enthousiast.De eerste berekeningen werden direct tijdens de eerste afspraak al gemaakt om zo een goed beeld te krijgen van de haalbaarheid en om deze in te kunnen schatten. Er is gekozen voor een permanent magneet 3 fase elektromotor met diamond coil (rechthoekige draad) welke maximaal 10.000rpm zal draaien. Na het testen zullen wij de vermogenswaarden bekendmaken.

Tijdens het proces van ontwerpen, berekenen en aanpassen zijn de werknemers en het HARD teamleden steeds enthousiaster geworden. Op het moment van schrijven is de productie van de twee motoren én de daar bijhorende testopstelling in volle gang.

Wij willen Combimac graag alvast bedanken voor hun sponsoring en inzet!

Funfact: ook een groot deel van de fluisterbootjes in Giethoorn zijn uitgerust met elektromotoren van Combimac!

Contact

Van Doorenveste, D1.48

Zernikeplein 11

9747 AS Groningen

+31(0)628630572

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Follow us

Working hours

Monday to Saturday 09:00 till 22:00