Stuurinrichting HRD05

Voor de stuurinrichting is gekozen om met 2 kruiskoppelingen te werken. Dit is een goedkope manier om met zo weinig mogelijk speling het stuur met het stuurhuis te verbinden. Belangrijk hierbij is dat de hoek van de kruiskoppelingen niet te groot is. Als de hoek wel te groot is wordt het grootste gedeelte van de draaiende kracht omgezet naar een zijwaarts duwende kracht, wat resulteert in een zwaar draaiend stuur en onnodige krachten op de bevestigingspunten van de stuurinrichting. Daarnaast is het erg belangrijk dat er 2 kruiskoppelingen gebruikt worden. Één kruiskoppeling geeft de rotatie niet lineair door. Een tweede kruiskoppeling haalt die onregelmatigheid eruit waardoor het sturen wel weer lineair gaat. Het laatste voordeel van kruiskoppelingen is dat het stuurwiel makkelijk onder een hoek geplaatst kan worden. Bij onze vorige auto’s stond het stuurwiel onder een rechte hoek met de grond. Dit is niet een groot probleem, maar door het stuurwiel een beetje te kantelen wordt het een stuk comfortabeler om de auto te rijden.
 
Voor de HRD05 is het ook het doel om bumpsteer te verminderen. Bumpsteer houdt in dat de auto uit zichzelf stuurt als er over een hobbel gereden wordt. Dit is ongewenst en ontstaat door een niet goed gepositioneerde ‘tie rod’. De tie rod verbindt het wiel met het stuurhuis. Als de tie rod goed gepositioneerd zit, dan zitten de uiteinden ervan precies in lijn met de uiteinden van de bovenste en onderste control arms. De control arms houden het wiel vast aan het frame van de auto. Wanneer de uiteinden van de control arms en de tie rod op één lijn zitten kan het wiel omhoog en omlaag bewegen zonder dat er gestuurd wordt.Op het plaatje is te zien dat line 2 door de uiteinden loopt van beide control arms en de tie rod. Dit is ook zo aan de kant van het wiel, dus in deze situatie is er geen last van bumpsteer. 
                                                               
Een paar weken geleden is ons stuurhuis binnen gekomen. Het stuurhuis waar wij voor hebben gekozen is de KAZ technologies FSAE steering rack. Dit stuurhuis is ontworpen om gebruikt te worden in Formula Student auto’s. Er zitten extra voordelen aan dit stuurhuis over andere stuurhuizen. Ten eerste is dit een goedkoper stuurhuis dan andere stuurhuizen die wij hebben overwogen. Daarnaast wordt bijna al het bevestigingsmateriaal meegeleverd. Dit bespaart ons veel tijd en geld om dit te maken of te kopen. Helaas weegt dit stuurhuis meer dan de andere stuurhuizen, maar de kosten die wij besparen door dit stuurhuis te gebruiken is meer waard dan een iets lichtere auto.
 

Contact

Van Doorenveste, D1.48

Zernikeplein 11

9747 AS Groningen

+31(0)628630572

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Follow us

Working hours

Monday to Saturday 09:00 till 22:00