Versnellingsbak HRD04

Wat gebeurt er nu met de HRD04?
We zijn bij HARD nu al een tijdje bezig met het bouwen van de HRD05 en dat is natuurlijk fantastisch maar een vraag die vaak gesteld wordt is: Wat gebeurt er nu met de HRD04? De HRD04 blijft natuurlijk bij HARD als aandenken voor alle teamleden die bij het bouwen van deze auto betrokken zijn. Maar daarnaast gaat de HRD04 gebruikt worden als oefen auto waarin Aanstaande coureurs kunnen wennen aan het rijden in een compacte maar snelle raceauto.

Na het avontuur met de HRD04 in Italië moet er nog het een en ander gebeuren aan de auto. De aandrijflijn heeft een flinke klap gekregen waardoor onderdelen in het differentieel vervangen moeten worden. Naast het repareren van de auto worden er ook een aantal verbeteringen doorgevoerd om het gebruik van de auto te vergemakkelijken. De versnellingsbak die gebruikt werd in de auto was een HRC Versnellingsbak die veel gebruikt wordt in de  ‘Supersport world championship’. De vertanding in deze bak was niet ideaal voor gebruik door beginners dus deze is vervangen door een originele Honda versnellingsbak. Net als bij de meeste motorfietsen zit de neutraal tussen de 1e en de 2e versnelling waardoor het voor onze coureur heel lastig om met het elektronische schakelsysteem neutraal te vinden. De ratio’s in de versnellingsbak zijn zo kort dat de eerste versnelling in zijn geheel verwijderd kan worden om een extra neutraal te creëren. Dit maakt het rijden en weer tot stilstand komen voor beginnende coureurs een stuk makkelijker.
Om een versnellingsbak te wisselen in een honda motorfiets blok moet het motorblok “gesplitst” worden. dit betekend dat de volledige motor uit elkaar moet en de twee “blokhelften” van elkaar af moeten. Wanneer de motor zo ver uit elkaar moet is het weinig tot geen moeite om direct alle cruciale onderdelen van het motorblok op te meten en te controleren op slijtage. Ook kunnen direct alle slijtdelen vervangen worden en simpelweg onderhoud uitgevoerd worden.

Zodra de het blok gesplitst is kan de versnellingsbak verwijderd worden. en de nieuwe geplaatst worden.  ook dit moet met veel geduld en aandacht gebeuren want ieder krasje of foutje kan veel schade betekenen. Wanneer de nieuwe versnellingsbak inclusief modificatie op zij plek zit kan alles weer in elkaar gezet worden en kan de HRD04 er weer vol tegenaan!
 

Contact

Van Doorenveste, D1.48

Zernikeplein 11

9747 AS Groningen

+31(0)628630572

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Follow us

Working hours

Monday to Saturday 09:00 till 22:00